Fusson, akinek nincs bora

BOR. Szentesen, kóstolva...

Friss topikok

Csak úgy, saját örömünkre...

2010.02.16. 14:29 :: peer_gynt

Talán ez lehetne állandó alcím is, de mivel ez alkalommal különösebb ideológia nélkül ültünk össze borozni, így főcímmé válik az örömködés hirdetése.

Szólj hozzá!

Duna Delta, ezúttal a "vörös tenger"-nél

2010.02.16. 14:28 :: peer_gynt

 Úgy gondolom kis (félig-meddig) zártkörű borissza társaságunknál a minden tudatosságot nélkülözű névválasztás messze nem a véletlen műve volt. Bizonyos mértékben (,ami tán nem is túl kicsi) mindőnket érdekelnek a művészetek különböző ágai (sőt egy alkotó ember is koccint velünk időről-időre), és nézelődünk, olvasgatunk, gyönyörködünk ezekben az alkotásokban. Azokban, melyek már kiállták az idő próbáját, és örökbecsű darabokká avanzsáltak. Viszont a kíváncsiság is ott motoszkál, ezért szeretnénk felfedezni, megismerni újabb, (akár) kortárs gyöngyszemeket. Így került sor egy filmvetítéssel egybekötött borklubra, ahol talán túl erős lett a két félidő, így elég figyelem nem szentelődött sem a film, sem a borok mély megértésére, de idővel szerintem letisztul(t) a kép mindenkinél, és ismét gyarapodtunk egy komoly élménnyel, és egy komoly tanulsággal is.

Szólj hozzá!

Címkék: szekszárd villány cabernet sauvignon gere konyári balatonlelle sauska vakteszt szeleshát

Mert a sport fontos!

2010.02.16. 14:26 :: peer_gynt

 Engem már csak a ténnyel szembesítettek a komák, hogy a tarthatatlan állapot, miszerint már egy hónapja nem dugóztunk ki bort közösen, ezennel véget ér, és találkozunk cSAbÓsZAbáNál, és mindenki hoz 1 szabadon választottat. Persze az említés szintjén történt megbeszéléseknek az lett a vége, hogy egy fajintos furmint ivászat lett a dologból.

"Potyautasként" ismét részt vett kistestvérem a gyűlésen, ennek örömére én 2 (szinte 3) palackot vittem. Sajnos a 3. dugós volt, pedig nagyon vártam, hogy Szilágyi Laci barátom Medve Furmintját magamévá tegyem, ez most sajnos meghiúsult. De szerencsére volt helyette sok más - szép.

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj furmint szepsy demeter zoltán szlovén majoros sipon dz krajnc

Karácsonyi hedonizmus (csak saját felelőségre)

2010.02.16. 14:14 :: peer_gynt

 Az alcím talán lehetne: az elveszett jegyzet. És persze nem véletlen, ugyanis zártkörű ünnepi élvezkedésünk közben írt kis fecnim már Szentes város (vagy már Csongrád, vagy HMVHely, vagy ki tudja melyik) szeméttelepét "gazdagítja". Így marad az élmények leírása, emlékezetből.

Liverpool Fc

És a sok jó, de általában a magyar középmezőnyt erősítő (vagy ahhoz közeli cseh) borok kóstolása után, igyunk végre igazi nagyokat. Szinte sikerült túlzásba esni, de mivel végig élveztem az estét, és szerintem mindenki más is, így mégis a normális kereteken belül maradtunk, úgy gondolom (és valószínűleg egy darabig ilyen erősségű nem is lesz).

Szólj hozzá!

Címkék: 2006 ausztria 2004 furmint tokajicum szepsy karácsony konyári demeter zoltán 2007 zöldveltelini nyulászó 2008 szárhegy főbor kerkaborum geyerhof anett bora

borklub plussz, az eddigi legnagyobb élménnyel

2009.11.24. 12:44 :: peer_gynt

 Mivel csöpp kis társaságunk rendelkezik egy saját különbejáratú művészemberrel is, így ha a mi cSABÓsZABÁnknak valami kreatív alkotás ötlete támad, segítjük, ahol tudjuk. Ha ez még azzal is együtt jár, hogy bontani kell pár palack bort, akkor különösen örülünk, ha pedig a még csak ötlet szintjén létező jövendőbeli alkotás szerves részét egy hajdan bort magában örző üveg képezi, akkor kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk tetleg is barátunkat.

1 komment

Címkék: tokaj demeter zoltán lapis mohács lelkes gizella pince futurmint planina borház

csehlódás

2009.11.24. 12:17 :: peer_gynt

Az úgy volt, hogy Prágában jártam. Az meg úgy, hogy kivitt magával (szigorúan szakmai útra) az én Zsolti barátom. Egyértelmű, hogy végig söröztem a kintlétet, és fantasztikus élményekkel gyarapodtam, remélem visszamegyek még. Viszont ha már ez nem az a blog, ahol a nyamvadt kis személyes élményeimet teregetem, akkor elég is ennyi.

Szólj hozzá!

a második szeánsz - ünnepi alkalom

2009.11.23. 15:52 :: peer_gynt

 (Itt elveszett a bejegyzés eleje, de hová lett? :) ) ...de mivel az este nem erről szólt, az ünnepelt kérésével összhangban, így a bejegyzés sem erről fog, de feltétlen megemlítendő, hogy utólag is boldog születésnapot kedves János!

1 komment

Címkék: balaton születésnap francia franciaország eger villány cabernet sauvignon simon malatinszky ikon cabernet jános günzer chateau leoville poyferre

Alakuló züllés egy mini Tüske kékfrankos vertikálissal

2009.11.17. 13:56 :: peer_gynt

 Nekem személy szerint nagy kedvencem Halmai Csaba, és az Ő általa egy személyben megtestesített Tüske Pince. Ezért is gondoltam, hogy az ekkor még név nélküli kis közösségünket egy Tüske kóstolóval alapítsuk meg. Sok ellenállást nem váltott ki az ötlet a többiekből sem. Persze az alakulás örömére egy nyerspezsgővel nyitottunk.

Szólj hozzá!

Címkék: szekszárd kékfrankos pince tüske

bevezető

2009.11.13. 11:22 :: fussonakineknincsBORa

 gondolom majd írunk valamit az elejére, és hogy ez legyen az első bejegyzés, ezért ezt megírom. majd írunk valami szépet, addig is ez:

 

fekete zongora

 

Szólj hozzá!