Fusson, akinek nincs bora

BOR. Szentesen, kóstolva...

Friss topikok

Alakuló züllés egy mini Tüske kékfrankos vertikálissal

2009.11.17. 13:56 :: peer_gynt

 Nekem személy szerint nagy kedvencem Halmai Csaba, és az Ő általa egy személyben megtestesített Tüske Pince. Ezért is gondoltam, hogy az ekkor még név nélküli kis közösségünket egy Tüske kóstolóval alapítsuk meg. Sok ellenállást nem váltott ki az ötlet a többiekből sem. Persze az alakulás örömére egy nyerspezsgővel nyitottunk.

Halmai Csaba

 Nos sokat nem is variálok, íme a borok:

 

Tüske Pince AZ ALAPOK Kékfrankos 2007

Élénk bíbor, sűrű, vastag, gyorsan kialakuló lefolyás. Illatában tiszta gyümölcsös. Ízben ez már megbolondítva egy nagy adag fűszerességgel is, lágy, kellemes tanninok, közepes lecsengés, a végére talán kicsit elfogy az alkohol mellől.

Tüske Pince Baranya-völgyi Kékfrankos 2006

Érettebb erős rubin szín. Szintén komoly templomablak a poháron körbe. Kicsit fülledt (érdemes lett volna kicsit hamarabb bontani), de gyorsan kibontakozik mögülle egy erőteljes gyümölcsös, meggyes illat. Pohárban folyamatosan nyílik, kicsit túlérettebb jegyeket mutat már, cseresznyebefőtt, és itt is az a szép kékfrankosos fűszeresség. Ízében szintén a gyümölcsök dominálnak, sok és vegyesen. Kicsit talán lehetne hosszabb, de így is meggyőző, gyönyörűen lekerekedett a palackban, szép egyensúlyos bor.

Baranya-völgy

Tüske Baranya-völgyi Kékfrankos Hordóválogatás 2007

Mély bíbor szine is sejteti már, hogy fiatal még. Jós nem vagyok, de a 2006-os alapján egy év múlva várom tőle a csúcsot. Rendkívül elegáns, tetszetős bor. Tiszta fűszeres íz, hosszú lecsengéssel, amit a háttérből végig kísér egy kis gyümölcsösség is.

Tihanyi László

 

Elméletileg így zártunk volna, de házigazdánk (néhai r-s-l alias egér), csak felbontott egy 2005-ös Royal 5p-t :)

  

Nem bántuk, és egy szép hagyományt is az útjára indított... 

Szólj hozzá!

Címkék: szekszárd kékfrankos pince tüske

A bejegyzés trackback címe:

https://fussonakineknincsbora.blog.hu/api/trackback/id/tr201531768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása